New York Belediye Başkanı Eric Adams’a Rüşvet İddiasıyla Yeni Soruşturma!

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a, Türk yetkililerden ve iş insanlarından rüşvet aldığı iddiasıyla yeni bir yolsuzluk soruşturması açıldı. Soruşturma, şehir yönetiminde ciddi bir krize yol açıyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında, "Türk yetkililerden ve iş insanlarından kişisel menfaat sağladığı ve rüşvet aldığı" iddialarıyla yeni bir emlak yolsuzluğu soruşturması açıldı. Manhattan Başsavcılığı, Adams ve bazı üst düzey yöneticilerin, belediyenin emlak işlemlerinde ve kiralama yöntemlerinde usulsüzlük yaptığına dair araştırmalar yürütüyor.

YENİ SORUŞTURMA DETAYLARI

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, soruşturma kapsamında Başkan Adams’ın Başdanışmanı Ingrid Lewis Martin dahil olmak üzere bazı üst düzey yöneticilerin cep telefonlarına el konuldu. El koyma işleminin, bu yöneticilerin geçtiğimiz ay Japonya'ya yaptıkları seyahat sonrası JFK Havaalanı'nda gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca, Adams’ın emlak bölümündeki üst düzey yetkililerden Jesse Hamilton ve Diana Boutross'un da aralarında bulunduğu dört kişinin telefonları da inceleniyor.

BEŞ FARKLI SUÇLAMAYLA KARŞI KARŞIYA

Başkan Adams ve yakın çalışma arkadaşları hakkında beş farklı soruşturma açıldığı bildirildi. Daha önce açılan soruşturmalarda, Adams'ın bir Türk dış ilişkiler uzmanı, Türk Havayolları yetkilisi ve Türk iş insanlarıyla karşılıklı çıkar ilişkisi içine girdiği ve bu ilişkiler çerçevesinde rüşvet aldığı iddialarıyla ilgili iddianame hazırlandı. Adams, tüm suçlamaları reddederek suçsuz olduğunu savunuyor. Ancak savcılık, devam eden soruşturmanın kapsamının genişlediğini ve yeni iddiaların ortaya çıkabileceğini vurguluyor.

YÖNETIM KRIZI VE İSTIFA TARTIŞMALARI

New York'taki devam eden davalar ve soruşturmalar, şehir yönetiminde ciddi bir "yönetim krizi" yaratmış durumda. Kentteki bu kriz ortamının, birçok sorunu daha da derinleştireceği endişeleri artarken, New York Valisi Kathy Hochul’un, Başkan Adams’ı görevden alıp almayacağına dair tartışmalar da devam ediyor. Şehirde yaşanan bu gelişmeler, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmış durumda ve şehir sakinleri, yönetimin geleceği konusunda belirsizlikler yaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.