New York Borsası bugünü karışık seyirle tamamladı

New York Borsası günü karışık seyirle tamamladı. Dow Jones endeksi, kapanışta yüzde 0,11 azalarak 39.127,14 puana geriledi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,11 artarak 5.211,49 puana yükseldi ve Nasdaq endeksi yüzde 0,23 kazançla 16.277,46 puana ulaştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi takvimine ilişkin belirsizlik devam ederken, pay piyasalarında karmaşık bir seyir izlendi. Ülkede, 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,91'e gerileyerek, başvurular yüzde 0,6 düştü.

İŞE ALINLARDA BÜYÜK ARTIŞ

Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), mart ayında aylık bazda 1,2 puan düşüşle 51,4'e gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. S&P Global tarafından açıklanan hizmet sektörü PMI verisi ise mart ayında 0,6 puan düşüşle 51,7'ye indi.

ABD'de özel sektör istihdamı, mart ayında 184 bin kişi artarak piyasa beklentilerini aştı. İşe alımlarda, temmuz ayından bu yana en büyük artış görüldü.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarını indirmek için enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu yineledi. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye yaklaşacağına güven duyulana kadar, politika faizini indirmenin uygun olmayacağını belirten Powell, "Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında, gelen verilerin politika kararlarımıza yön vermesine izin verecek zamanımız var" dedi.

Diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da izlenirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, hala yıl sonunda bir faiz indirimi öngördüğünü belirtti.

Bostic, enflasyonun yüzde 2 hedefine 2026'ya kadar ulaşmayacağını düşündüğünü ifade ederek, enflasyonun son birkaç ayda 2023'e kıyasla çok fazla hareket etmediğini söyledi. Ayrıca, ABD'li çip şirketi Intel'in hisseleri, yarı iletken imalat işinde artan işletme zararı ve satışlarında düşüş bildirmesi sonrasında yüzde 8'in üzerinde değer kaybetti. Spotify'ın hisseleri ise ABD ve diğer pazarlarda abonelik fiyatlarının arttığı haberlerinin ardından yüzde 8'den fazla arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi
Koç Holding hisseleri Yapı Kredi'nin satılacağı iddiasından sonra tavan yaptı!