New York Borsası enflasyon öncesi karışıklık yaşıyor

ABD'deki enflasyon verisinin salı günü açıklanacak olması öncesinde, New York Borsası günü karmaşık bir seyirle kapattı. Dow Jones endeksi 120 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,33 artışla 38.797,38 puana yükseldi ve rekor kırdı.

New York Fed'in Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi değişmeden yüzde 3 oldu ve son 3 senenin en düşük seviyesinde kaldı. Gelecek 3 senelik süreci kapsayan medyan enflasyon beklentisi ise yüzde 2,6'dan yüzde 2,4'e gerileyerek Mart 2020'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, ocakta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 43 azalarak 22 milyar dolara geriledi. Ülkede 2024 mali yılının 4'üncü ayı olan ocak itibarıyla toplam bütçe açığı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 artarak 532 milyar dolara yükseldi.
 

AMAZON'U GERİDE BIRAKTI

Kurumsal tarafta, ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri pazartesi günü piyasa değeriyle kısa süreliğine Amazon'u geride bırakarak 1,82 trilyon dolara yükseldi. Ancak piyasaların kapanışında Nvidia'nın piyasa değeri 1,78 trilyon dolar ve Amazon'un piyasa değeri 1,79 trilyon dolar olarak kaydedildi.

Petrol ve doğal gaz şirketi Diamondback Energy'nin hisseleri de şirketin petrol ve doğal gaz üreticisi Endeavor Energy Resources ile yaklaşık 26 milyar dolarlık birleşme anlaşması imzaladıklarını duyurması sonrası yüzde 9'un üzerinde değer kazandı.

Kripto para piyasasında ise Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerine çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emekli zammında hesapları değiştirecek ayrıntı
Zam yağmuru devam ediyor: Biraya dev zam yolda
Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!