New York Borsası günü negatif bir seyirle tamamladı

New York borsası bugünü düşüş ile kapattı. Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 düşüşle 39.282,33 puana gerilerken, S&P 500 endeksi yüzde 0,28 azalarak 5.203,58 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,42 kayıpla 16.315,70 puana geriledi.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 düşüşle 39.282,33 puana gerilerken, S&P 500 endeksi yüzde 0,28 azalarak 5.203,58 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,42 kayıpla 16.315,70 puana geriledi.

ABD'de açıklanan veriler ve Fed yetkililerinin söylemleri, yatırımcıların Fed'in faiz indirimi zamanlaması hakkında daha fazla ipucu aradığı bir ortam oluşturdu. Bu durum, pay piyasalarında kapanışta olumsuz bir seyre işaret etti.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de şubat ayında dayanıklı mal siparişleri piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 1,4 artarak kaydedildi. Aynı dönemde, Conference Board Tüketici Güven Endeksi mart ayında 0,1 puanlık bir azalışla 104,7 seviyesine geriledi.

Fed yetkililerinin açıklamaları dikkatle izlenirken, bazı banka yetkililerinin dünkü söylemleri piyasalarda karmaşık sinyaller oluşturdu. Bu durum, Haziran ayında Fed'in ilk faiz indirimine gitme olasılığının yüzde 58'e düşmesine neden oldu.

Analistler, bu hafta boyunca Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri ve yoğun veri gündeminin takip edileceğini vurguluyor. Özellikle büyüme verileri ile Fed'in enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği kişisel tüketim harcamaları verisinin, bankanın gelecekteki adımlarına dair ipuçları sağlayabileceğine dikkat çekiyorlar.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın emlak sektöründeki dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava sonucunda para cezasına çarptırılmasının ardından, kaynak arayışında olan sosyal medya şirketi, Nasdaq borsasında işlem görmeye başladı. Şirketin hisseleri, ilk işlem gününde açılışından yüzde 50'nin üzerinde değer kazandı ve günü yüzde 16,1'lik bir yükselişle tamamladı.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın hisseleri, Çin'deki iPhone sevkiyatlarının şubat ayında senelik ortalama yüzde 33 düştüğüne dair haberlerin ardından yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK Verileri: Mart Ayında Türkiye'de Ticaret Satış Hacmi Arttı
Dolar ve Euro Kurlarında Haftanın Başında Düşüş: ABD Enflasyonu Takip Ediliyor
Piyasalarda Beklenen Hareketlilik: İslam Memiş'ten Önemli Değerlendirmeler
Petrolda Fiyatlar Dalgalı: ABD Merkez Bankası ve Orta Doğu Gündemde
Çin Ekonomisinde Enflasyon Artışı: Tüketici Fiyatları Beklentileri Aştı