New York Borsası'nın düşüşü sürüyor

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,12 düşüşle 37.753,31 puana gerileyerek, günü negatif bir seyirle tamamladı. S&P 500 endeksi yüzde 0,58 azalışla 5.022,21 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,15 değer kaybıyla 15.683,37 puana indi.

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,12 düşüşle 37.753,31 puana gerileyerek, günü negatif bir seyirle tamamladı. S&P 500 endeksi yüzde 0,58 azalışla 5.022,21 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,15 değer kaybıyla 15.683,37 puana indi. Yatırımcılar, şirket bilançolarındaki performansı analiz ederek ekonominin durumu ve faiz indirimlerinin zamanlaması hakkında ipuçları aradı. Pay piyasaları, bu süreçte genel olarak olumsuz bir seyir izledi.

Analistler, güçlü perakende satış, enflasyon ve istihdam verilerinin, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılki faiz indirimlerine dair beklentilerini azaltmasına yol açtığını belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünkü sert tonlu açıklamalarının, bankanın faiz indirimlerine yakın zamanda başlamayacağına dair endişeleri güçlendirdiğini ifade eden analistler, para piyasalarında, Fed'in faiz indirimlerine eylül ayında başlama olasılığının arttığını belirtti.

Bankanın bugün yayımladığı Bej Kitap raporunda, ülkedeki genel ekonomik faaliyetin şubat sonundan bu yana "hafif" bir artış gösterdiği belirtiliyor.

Raporda ekonomik görünümün ihtiyatlı bir iyimserlik sergilediği vurgulanıyor ve birkaç bölgede hem girdi hem de çıktı fiyatlarında kısa vadeli enflasyon risklerinin arttığı ifade ediliyor.

Kurumsal tarafta, bugün finansal sonuçlarını açıklayan US Bancorp'un hisselerinde yaklaşık yüzde 4'lük bir düşüş yaşandığı, Hollandalı ASML Holding'in hisselerinin ise yaklaşık yüzde 7 değer kaybettiği belirtiliyor.

Ayrıca, çip şirketlerinden ARM'ın hisselerinde yüzde 12'lik bir düşüş görülürken, Nvidia'nın hisselerinin de yaklaşık yüzde 4 değer kaybettiği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!