New York Community Bankası için tehlike zilleri çalıyor!

ABD'nin orta büyüklükteki bankalarından New York Community Bank, hala krizle mücadele ediyor. Bankanın hisseleri dün yüzde 26 oranında düşüş yaşadı ve yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 70 değer kaybetti.

ABD'deki ticari gayrimenkul kriziyle sarsılan New York Community Bank (NYCB) sorunlarıyla mücadele ediyor.

Bankanın hisseleri, dün son çeyrekte beklenenden kötü bir zarar açıklaması ve yönetim değişikliği haberiyle birlikte %26 değer kaybetti. Bir ay içinde %40 değer kaybeden bankanın hisseleri, yıl başından bu yana yaklaşık %70 düşüş yaşadı.

Orta ölçekli bankalar arasında yer alan NYBC'nin yaşadığı kayıplar, potansiyel iflas endişelerini gündeme getirdi. Geçen yıl Silicon Valley Bank'ta başlayan bankacılık krizine benzer bir sürecin yaşanabileceği konuşuluyor.

"KONTROLDEN ÇIKTI" UYARISI

Ocak ayı sonunda yayımladığı bilançoda sürpriz bir zarar açıklayan New York Community Bank (NYCB), 29 Şubat'ta yönetim değişikliğine gitmişti. Thomas Cangemi'nin yerine Alessandro DiNello CEO olarak atanmıştı.

Yeni CEO DiNello, şirketin sağlam bir likidite ve mevduat tabanına sahip olduğunu belirterek geri dönüş planı uygulayacaklarını açıkladı.

Uzmanlar, NYCB'nin kontrolsüz bir bankaya benzediğini ve kredi zararı karşılıkları için yüksek ücret ödemek zorunda kalabileceğini ifade etti.

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Kredi derecelendirme kuruluşları, NYCB'ye karşı adımlar attı ve notunu düşürdü. Not indirimleri, NYCB'nin kredi takip yönteminde maddi sorunlar tespit edilmesinin ardından geldi.

Fitch Ratings, New York Community Bank ve iştiraki Flagstar Bank'ın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını düşürdü ve not görünümünü "negatif" olarak belirledi. NYCB ve Flagstar Bank'ın uzun ve kısa vadeli kredi notları sırasıyla "BB+" ve "B" olarak revize edildi.

Moody's ise NYCB'nin uzun vadeli kredi notunu "Ba2"den "B3"e, Flagstar Bank'ın kredisini de "Baa2"den "Ba3"e indirdi.

Banka geçen yılın son çeyreğinde 886 milyon dolar gelir elde etmiş ve 252 milyon dolar zarar açıklamıştı. Temettü kesintisine gidilmiş ve hissedarlara yapılan üç aylık ödeme 5 sente düşürülmüştü.

BANKALAR PEŞ PEŞE İFLAS ETMİŞTİ

ABD'de 2023 yılında bankalar arasında ardı ardına iflas açıklamaları yaşanmıştı. Bu iflas dalgası, Silicon Valley Bank (SVB) ile başlamış ve ardından Silvergate, Signature Bank ve First Republic Bank gibi bankaları da etkilemişti. First Republic Bank, o dönemde ABD'nin en büyük 14. bankası olarak konumlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası'nın yaptığı duyuruya göre kampanyanın yarın resmen sona eriyor
Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı
Doğu Karadeniz Fındık İhracatı: İtalya'ya Artan Satışlarla 81 Ülkede Büyüme
Çin'de Emlak Sektörüne Canlılık Getirecek Yeni Politikalar Yolda
İş Bankası resmen duyurdu!: İşte yeni kampanya!