New York metrosunda silahlı saldırı gerçekleşti! Ulusal Muhafızlar müdahale edemedi

Tartışma zamanla yumruklu bir kavgaya dönüşürken, 36 yaşındaki bir yolcu silahını çıkarıp diğer yolcuyu tehdit etmeye başladı. New York Polis Teşkilatı'nın toplu taşıma biriminden sorumlu yönetici Kemper, 32 yaşındaki yolcunun tabancayı alıp diğer yolcuya birkaç el ateş ettiğini açıkladı.

New York'taki metro istasyonlarında suç oranlarının ocak ayında yüzde 45 arttığı bildirildi. Ulusal Muhafızlar tarafından görevlendirilen güvenlik görevlileri ise bu artışa çare olamadı. Brooklyn'deki bir metro istasyonunda dün meydana gelen bir kavgada, bir yolcu diğerini silahla başından vurdu.

Yetkililere göre, adları açıklanmayan iki adam, yerel saatle 16.45'te seferine başlayan trende tartışmaya başladı. Tartışma zamanla yumruklu bir kavgaya dönüşürken, 36 yaşındaki bir yolcu silahını çıkarıp diğer yolcuyu tehdit etmeye başladı.

New York Polis Teşkilatı'nın toplu taşıma biriminden sorumlu yönetici Michael Kemper, 32 yaşındaki yolcunun tabancayı alıp diğer yolcuya birkaç el ateş ettiğini açıkladı.

Kemper'ın aktardığına göre, görgü tanıkları, vurulan kişinin kavganın başında diğer yolcuya "saldırgan ve tahrik edici" şekilde yaklaştığını belirtti.

Fortune dergisinin bildirdiğine göre, kavga New York polis ofisinin yakınındaki bir durakta gerçekleşti ve kolluk kuvvetleri hızla olaya müdahale ederek silahı ateşleyen yolcuyu gözaltına aldı.

ABD merkezli haber kanalı ABC News'te çalışan Joyce Philippe ise, kavga sırasında aynı trenin içinde bulunduğunu açıkladı. Philippe'in paylaştığı videoya göre, yolcular panik içinde yerlere çöküyor ve polislerin bağırışları duyuluyor.

New York metrosu yetkililerinden Janno Lieber, "Bence asıl mağdurlar, silahlı bir kişiyle aynı tren içinde oldukları için korkunç anlar yaşayan insanlar" dedi. Lieber'e göre, bu olay, New York'un metro güvenliğine ilişkin attığı adımların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Geçen hafta New York Valisi Kathy Hochul, metroda polis ekiplerine yardım etmeleri için 750 Ulusal Muhafız üyesinin görevlendirileceğini duyurmuştu. Demokrat Partili Vali, kalabalık metro istasyonlarının girişlerinde çanta kontrollerinin yapılacağını belirtmişti. Hochul, bu önlemin silah veya bıçak taşıma girişimlerini caydıracağını savunmuştu.

New York'taki metro istasyonlarında suç oranlarının ocak ayında yüzde 45 arttığı tespit edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor