New York Times haberini yaptı: Erdoğan'ın gittiği ülkelere bakın...

ABD gazetesi New York Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki hamlelerini değerlendiren bir haber yaparak, Erdoğan'ın 2017 boyunca "bir zamanlar dostu ve müttefiki olan" ülkelerle kavga ettiğini belirtti.Haberde Erdoğan'ın...

ABD gazetesi New York Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki hamlelerini değerlendiren bir haber yaparak, Erdoğan'ın 2017 boyunca "bir zamanlar dostu ve müttefiki olan" ülkelerle kavga ettiğini belirtti.

Haberde Erdoğan'ın Hollanda hükümetine "Nazi artıkları" demesi, Alman siyasetçiler için yaptığı "Nazi" yorumları ve Avrupa kıtası için "ırkçı ve faşist" dediği hatırlatıldı.

'ABD İLE İLİŞKİLER KÖTÜLEŞTİ'
New York Times, Erdoğan'ın 2017 yılında ABD ile ilişkilerini de kötüleştirdiğini belirterek, yaşanan vize krizini hatırlattı.

Yazıda Erdoğan'ın yılın sonuna yaklaşırken, tavrını değiştirdiği ve Batı ile tekrar yakınlaşmaya çalıştığı söylendi. Buna dayanak olaraksa ABD ile vize krizinin sonlanması ve Tunus uçağında Avrupalı liderlere ilişkin yapılan açıklamalar gösterildi.

Erdoğan'ın Tunus yolculuğu sırasında "Almanya, Hollanda ya da Belçika ile sorunumuz yok" demesine dikkat çekildi.

'ERDOĞAN'IN GİTTİĞİ ÜLKELERE BAKIN'
New York Times'ın görüş aldığı eski Avrupa Birliği Ankara temsilcisi Marc Pierini, "Erdoğan'ın son gittiği yerlere bakın, Yunanistan'a giderek iç siyaset için köprüleri yaktı, sonrasında AB içindeki bir yarı-haydut devlet olan Polonya'ya gitti, bundan sonraysa Sudan, Çad ve Tunus'a gitti, bu bir diplomatik izolasyondur" dedi.

Yazıda Erdoğan'ın Avrupa ile yakınlaşma girişiminin "şaşırtıcı" olduğu, çünkü kıtadaki ülkelerle ilişkilerinin "bu yıl kalıcı olarak bozulmuş gibi göründüğü" söylendi.

'NİSAN'DAKİ REFERANDUM İÇİN...'

Buna karşın Erdoğan'ın Batı ile ilgili olumsuz yorumlarının büyük kısmının Nisan referandumu öncesinde geldiği ve "milliyetçi tabanını" hedeflediği öne sürüldü.

New York Times, Erdoğan'ın "Batı'yı şeytanlaştırarak Türkiye'nin kötü ekonomisinden hayal kırıklığına uğrayan seçmenleri kazanmaya çalıştığını" iddia etti.

Ancak Erdoğan'ın referandum sonrasında da bu tavrını sürdürdüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor