Niğde ve Ankara'nın peşinden şimdi de Edirne: Çuval içinde ölü köpekler bulundu

TBMM’de yürürlüğe giren yeni Hayvanları Koruma Kanunu sonrası Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 10-15 köpek cesedi bulundu. Çuvallar içinde atılan cesetler sosyal medyada büyük tepki topladı. Uzunköprü Belediyesi, olayı kınayarak suç duyurusunda bulundu.

TBMM’de yürürlüğe giren yeni Hayvanları Koruma Kanunu’nun ardından, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen bir katliam, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı. Çuvallar içinde bulunan 10-15 köpek cesedi, sosyal medya üzerinden hızla yayılarak tepkilere neden olurken, belediye olaya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

TBMM’de geçen hafta yürürlüğe giren ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından, Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevinde yaşanan olaylar büyük tepkilere neden oldu. Yeni yasayla birlikte bazı belediyelerin köpekleri uyutmaya başladığına dair iddialar gündeme gelirken, benzer bir durum Ankara'nın Altındağ ilçesinde de yaşandı. Şimdi ise Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir katliam gerçekleşti.

Uzunköprü çöplüğünde, çuvallar içinde atılmış 10-15 köpek cesedi bulundu. Öldürülerek çuval içine konulduğu iddia edilen köpeklerin durumu, sosyal medyada büyük tepki topladı. Bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, belediyenin avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Uzunköprü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Belediyemize ait vahşi depolama alanında çuvallar içerisinde 10-15 adet köpeğin ölü vaziyette bulunduğu ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir. Uzunköprü Belediyesi olarak bu canice eylemi gerçekleştirenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini halkımıza bildiririz" denildi.

Hayvan Hakları Yasası'nda yapılan değişikliklerin ardından, Niğde ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde de öldürülmüş sokak köpekleri bulunmuştu. Bu olaylar, hayvan hakları savunucuları ve kamuoyunda büyük bir infiale neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.