Niğde'de Okulda Korkutan Olay: Deney Tüpü Patladı, 8 Öğrenci Yaralandı!

Niğde’de Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan deney sırasında patlayan tüp, 8 öğrencinin yaralanmasına neden oldu. Öğrencilerin tedavi süreçleri olumlu sonuçlandı.

Niğde’deki Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçtiğimiz gün ders sırasında meydana gelen bir olay, öğrencileri ve öğretmenleri endişelendirdi. Deney sırasında kullanılan sülfürik asit ve çinko karışımının bulunduğu deney tüpü patladı. Patlama sonucunda, 13 ile 15 yaşları arasındaki 8 öğrenci yaralandı.

YARALANAN ÖĞRENCİLER HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Olayın hemen ardından yaralı öğrenciler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı öğrenciler  hastanede tedavi altına alındı. Yapılan tedavi işlemlerinin ardından öğrencilerin bugün taburcu edildiği öğrenildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ GÜNDEMDE

Bu olay, eğitim kurumlarında laboratuvar güvenliği konusunda yeniden bir tartışma başlattı. Okul yönetiminin, benzer olayların yaşanmaması için gerekli güvenlik önlemlerini artırması gerektiği ifade ediliyor. Öğrencilerin sağlığı ise herkesin önceliği.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.