Nihat Zeybekçi: Piyasanın kendi dengesini bulacağına inanıyorum

Denizli programı kapsamında Çal Kaymakamlığını ziyaret eden Zeybekci, dolardaki artışın, birilerinin bilerek almasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusunu şöyle yanıtladı: "Bilerek alma noktasını daha henüz görmüyorum....

Denizli programı kapsamında Çal Kaymakamlığını ziyaret eden Zeybekci, dolardaki artışın, birilerinin bilerek almasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusunu şöyle yanıtladı: "Bilerek alma noktasını daha henüz görmüyorum. Türkiye o noktaya gelmedi, yani tam anlamıyla düşmanca saldırı şekline gelmedik ama diğer taraftan şu var tabii ki bilerek, kasten yaratılan spekülatif ortamdan dolayı TL’nin dengesinin sarsılması, TL’nin değeriyle ilgili bir hareketlenmeyi yapabilmek de mümkün. Şu anda gördüğümüz bu."

Zeybekci, hükümet olarak, Merkez Bankasının bu oynaklığa ya da spekülatif hareketlere, döviz satarak ya da alarak müdahale etmesini 'eski bir yöntem' olarak gördüklerini belirterek, "Bunu biz pek uygun görmüyoruz. Orada şunu söylüyoruz; dokunmamak lazım, müdahale etmemek lazım, piyasa kendi dengesini bulacaktır ama piyasanın kendi dengesini bulurken bizim uygulayabileceğimiz bazı yardımcı estrümanlar olur mu, olur. Bunları da şu anda yapıyoruz zaten, hükümet olarak yapmaya da devam edeceğiz ama şunu söyleyelim, döviz artışıyla ilgili ekonomide kalıcı bir hasar meydana gelmez" değerlendirmesi yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
Bankaların yeni kredi kartı politikası: Kredi kartı limitleri son bir kez daha güncellenecek
Tüm varlıklarınızı satıp altın alın! New York Times, piyasayı altüst eden gerçeği yazdı!
Yarın başlayacak olan gelişme, altın fiyatlarını büyük ölçüde etkileyebilir!