Nijerya'da Boko Haram'a ağır darbe!

Sputnik'in aktardığına göre, aralarında Ebu Bekir Mubi, Malam Nuhu ve Malan Hamman'ın da bulunduğu çok sayıda Boko Haram konutanının öldürüldüğü beldirildi.Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen...

Sputnik'in aktardığına göre, aralarında Ebu Bekir Mubi, Malam Nuhu ve Malan Hamman'ın da bulunduğu çok sayıda Boko Haram konutanının öldürüldüğü beldirildi.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen ve 2002'de Nijerya'da kurulan Boko Haram, kısa süre önce faaliyet alanını genişleterek eylemlerini Kamerun, Çad ve Nijer'e taşıdı.

Ebu Bekir Şekau liderliğinde sürdürdüğü kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Kaçırma, yağma ve soygunların yanı sıra örgütün petrol gelirleri de günde 5 milyon dolara varıyor. 

Örgüt Afganistan’da faaliyet gösteren Taliban’ın yapılanmasını örnek alıyor. Saldırılarında ağırlıklı olarak güvenlik güçlerini ve Hristiyanları hedef alıyor. Ancak kendisine destek vermeyen Müslümanlara saldırmakta da herhangi bir sakınca görmüyor.

IŞİD'in, Boko Haram'ın biatını 2015 yılında kabul etmesinin ardından, IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed Adnani, Boko Haram'ı, 'hilafetin Doğu Afrika'daki uzantısı' olarak nitelemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü