Nijerya'da enflasyon oranı düşüş gösterdi!

Nijerya İstatistik Bürosu'nun yayımladığı son rapora göre, ülkenin genel enflasyon oranı Ağustos ayında yüzde 32,15'e düştü. Bu, son iki yıl boyunca devam eden artışların ardından ardışık ikinci kez bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Xinhua'nın Salı günü yayımladığı rapora göre, Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) tarafından açıklanan tüketici fiyat endeksi, Temmuz ayında yüzde 33,40 olarak kaydedilen oranla karşılaştırıldığında, Ağustos ayında 1,25 puanlık bir azalma göstermiştir.

Raporda, Ağustos ayında manşet enflasyon oranının aylık bazda %2,22 olarak belirlendiği, bu oranının Temmuz ayında ölçülen %2,28 oranından 0,06 puan daha düşük olduğu belirtilmiştir. Ancak, yıllık bazda değerlendirildiğinde, Ağustos 2024’teki manşet enflasyon oranı %32,15 olarak kaydedilmiştir; bu, Ağustos 2023’teki %25,80 oranından 6,35 puanlık bir artışı işaret etmektedir.

NBS raporuna göre, Ağustos 2024’te yıllık bazda görülen artış, çeşitli mal ve hizmet kalemlerindeki fiyat artışlarından kaynaklanmaktadır. Özellikle, gıda ve alkolsüz içecekler, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar, giyim ve ayakkabı, ulaşım gibi temel harcama kalemlerinde belirgin fiyat artışları gözlemlenmiştir. Bu artışlar, tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yükselmesine neden olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.