Nijerya'da Sınav Sırasında Okul Çöktü: 16 Öğrenci Hayatını Kaybetti

Nijerya'nın Plateau eyaletinde bir okul sınav sırasında çöktü, 16 öğrenci hayatını kaybetti. Çökme, şiddetli yağışların ardından meydana geldi. NEMA ve diğer kuruluşlar arama-kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Nijerya'nın Plateau eyaletinde, Jos North bölgesindeki bir okulun sınav sırasında çökmesi sonucu 16 öğrenci hayatını kaybetti. İki katlı binanın sabah saatlerinde çöktüğü belirtilirken, Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı (NEMA) ve diğer ekipler arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Çökmenin, bölgedeki şiddetli yağışların ardından meydana geldiği düşünülüyor.

Nijerya'nın Plateau eyaletinde, sınav sırasında bir okulun çökmesi sonucu 16 öğrenci hayatını kaybetti.

Olay, Plateau eyaletinin Jos North bölgesindeki iki katlı okulda sabah saatlerinde meydana geldi. Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı (NEMA) tarafından yapılan açıklamada, çökme olayının doğrulandığı ve şu anda NEMA ve diğer kuruluşlar tarafından arama ve kurtarma operasyonlarının yürütüldüğü belirtildi. Çökmenin nedeni hakkında henüz bir bilgi verilmezken, bölge sakinleri olayın, eyalette üç gün boyunca etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana geldiğini belirtti.

Nijerya'da binaların genellikle düşük kalite malzemelerle inşa edilmesi ve inşaat standartlarının yetersiz olması nedeniyle bina çökmeleri oldukça yaygındır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.