Nijerya'da yıllık enflasyon, 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Nijerya, Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz bakımından zengin ülkelerinden biri olup, mart ayında gıda ve diğer kişisel tüketim ürünlerindeki fiyat artışıyla yıllık enflasyon oranı yüzde 33,2'ye yükseldi, bu da son 30 yılın en yüksek seviyesi oldu.

Nijerya İstatistik Bürosu'nun (NBS) verilerine göre, ülkede geçen ay yıllık enflasyon yüzde 33,2 olarak gerçekleşti. Bu durum, ülkede enflasyonun son 30 yılın en yüksek seviyesine çıktığını gösteriyor.

Gıda, enflasyonun önemli bir belirleyicisi olmaya devam ediyor, çünkü ekmek, tahıl, süt ürünleri, yumurta, et ve bitkisel yağ gibi emtialardaki fiyat artışları devam ediyor.

Ayrıca, artan enerji maliyetleri de enflasyonu etkiliyor. Üreticiler, üretim hatlarını çalıştırmak ve malları taşımak için yüksek enerji maliyetleri ödemek zorunda kalıyorlar.

Nijerya, yoğun ekonomik bir çöküşle karşı karşıya, bu da insanları yoksulluğa sürüklüyor.

Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun 29 Mayıs 2023'te petrol ürünlerine verilen sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından, ülkede akaryakıt fiyatları yükseldi.

Önceden litresi 185 Naira (yaklaşık 0,24 dolar) olan akaryakıt fiyatları, 620 Naira'ya (0,80 dolar) yükseldi ve bu durum ülkedeki yaşam maliyetlerini artırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım
ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım