Nijerya'daki sel felaketinde 2 milyondan fazla kişi yerinden oldu

Kogi Eyaleti'nde Niger ve Benue nehirlerinin taşması sonucu 9 bölgede sel felaketi yaşandı. Kızılhaç Afet Yönetim Sorumlusu Umar Y. Mahmud, 2 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini ve 150 bin hektar arazinin su altında kaldığını belirtti.

Kogi Eyaleti'nde Niger ve Benue nehirlerinin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi, 9 bölgeyi etkileyerek 2 milyondan fazla insanın yerinden edilmesine neden oldu. Kızılhaç Afet Yönetim Sorumlusu Umar Y. Mahmud, durumun kritik olduğunu ve bu yılki sellerde yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kogi Eyaleti Kızılhaç Afet Yönetim Sorumlusu Umar Y. Mahmud, Niger ve Benue nehirlerinin taşması nedeniyle Kogi eyaletindeki 9 bölgede sel felaketi meydana geldiğini açıkladı. Mahmud, bu olay sonucunda 2 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini belirtti.

Kurtarma ekiplerinin, yerel halkı kamplara ve köylere tahliye etmekte yardımcı olduğunu ifade eden Mahmud, "Niger Nehri'nin yükselmesi nedeniyle durum oldukça kötü." dedi. Ayrıca, sel felaketi nedeniyle 150 bin hektar tarım arazisinin su altında kaldığını da vurguladı.

Nijerya'da bu yıl meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sellerde yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.