Nikaragua hükümeti, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesti

Nikaragua, Ulusal Meclis'in oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesti. Hükûmet açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, Filistin halkı ve hükümetiyle dayanışma vurgusu yapıldı. Ayrıca, İsrail’in politikaları kınandı.

Nikaragua hükûmeti, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldığını açıkladı. Bu karar, Ulusal Meclis'in oy birliğiyle aldığı bir kararın ardından duyuruldu.

Hükûmetin yaptığı açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara ve bu saldırıların Filistin halkı üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Açıklamada, "Nikaragua, yıkım ve barbarlığa maruz kalan Filistin halkı ve hükümetiyle her zaman dayanışma içinde olacaktır. Bu nedenle, uluslararası hukuk ve devletler arası ilişkileri düzenleyen sözleşmelere uygun olarak, İsrail hükûmetiyle diplomatik ilişkilerimizi kesme kararı aldık" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, "Filistin halkının yaşamına ve onuruna yönelik gerçekleştirilen soykırım, işgal ve sürekli saldırganlıkları kınıyoruz. Bu saldırılar şimdi de Lübnan halkına karşı sürdürülmekte. Suriye, Yemen ve İran'a yönelik tehditler, bölge ve dünya barışını tehlikeye atmaktadır" denildi.

Nikaragua Ulusal Meclisi de, İsrail'in Filistin'e yönelik "soykırım, zulüm ve aşırı nefret" politikalarını kınayarak, Devlet Başkanı Daniel Ortega'ya İsrail ile ilişkilerin kesilmesi yönünde çağrıda bulundu ve İsrail hükümetini "insanlık düşmanı" olarak nitelendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.