Nikki Haley, Başkanlık Yarışından Çekildi!

Nikki Haley, ABD Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylığından çekildi. Eski Başkan Trump'ın adaylığı güçleniyor. Haley, destek açıklamadı ve Trump'a başarılar diledi. Başkanlık seçimi Biden ve Trump arasında tekrarlanacak gibi görünüyor.

ABD'de siyasi sahne, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Nikki Haley'in beklenmedik çekilmesiyle sarsıldı. Bu karar, eski Başkan Donald Trump'ın adaylık yolunda önemli bir avantaj elde etmesini sağladı ve önümüzdeki başkanlık seçiminde heyecanı artırdı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Nikki Haley, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte, eski Başkan Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olma olasılığı daha da güçlendi. Haley, Charleston'da düzenlediği basın toplantısında kampanyasını askıya almanın zamanının geldiğini belirtti ve ABD'lilerin seslerini duyurduğunu ifade etti. Trump'a tam destek açıklamayan Haley, ona başarılar diledi ve İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher'ın bir sözünü hatırlatarak, "Asla sadece kalabalığı takip etmeyin. Her zaman kendi kararınızı verin" dedi. Haley, Trump'ı desteklemeyenlerin oylarını kazanmanın artık onun sorumluluğunda olduğunu belirtti. Trump, dün yapılan Süper Salı ön seçimlerinde birçok eyalette kazanırken, Haley ise sadece Vermont eyaletinde galip gelmişti. Başkanlık seçiminin, Başkan Joe Biden ve Trump arasındaki 2020 yarışının bir tekrarı olması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
İmamoğlu'ndan 28 Şubat kararı yorumu: "Normalleşmenin etkileri"
Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir