Nissan, Çin'de bulunan otomobil fabrikasını kapatma kararı verdi

Nissan, Çin'in doğusundaki Ciangsu kentinde bulunan otomobil fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı. Bu karar, şirketin Asya pazarında karşılaştığı zorluklar ve artan rekabetle bağlantılı olarak alındı.

Nissan'ın, Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletinde yer alan otomobil fabrikasını kapatacağı duyuruldu. Otomobil üreticileri, özellikle Çinli rakiplerin Asya pazarındaki etkisini artırması nedeniyle zorlanıyor.

Kyodo ajansının piyasa kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Nissan, Ciangsu eyaletinin Çangcou kentindeki fabrikasını kapatma kararı aldı. Çinli Dongfeng Motor ile ortaklaşa işletilen bu fabrikada, "Qashqai" kompakt SUV modelinin üretimi gerçekleştiriliyordu ve fabrika dün itibarıyla faaliyetlerini durdurdu.

Yıllık 130 bin araç üretim kapasitesine sahip olan bu tesisin kapanışı, Japonya merkezli firmanın Çin'deki toplam üretim hacminin yaklaşık yüzde 10'unu etkilediği bildirildi.

"DÜŞÜK SATIŞLAR NEDENİYLE KAPATMA KARARI ALINDI"

Nissan'ın Çin'deki fabrikasını kapatma kararının, ülke içinde düşen satışlar nedeniyle Japon şirketinin üretim kapasitesini azaltma stratejisinin bir parçası olarak alındığı belirtildi.

Yerel pazarda fiyat rekabetinin yoğunlaşması sonucunda Nissan'ın satış hacminin azaldığı ve fazla üretim sorunuyla karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Son verilere göre, Nissan'ın Çin'de mayıs ayında yeni araç satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azaldı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Çinli otomobil üreticilerinin, özellikle elektrikli araçlar alanında yerel pazarda hakimiyetlerini artırdıkları ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.