Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Rus insan hakları kuruluşu: Kremlin, ödülü reddetmemizi tavsiye etti

2022 Nobel Barış Ödülü'nün kazananlarından olan Rusya merkezli insan hakları kuruluşu Memorial’ın başkanı Yan Rachinksy, Kremlin’den ödülü reddetmek yönünde baskı gördüğünü söyledi.

2022 Nobel Barış Ödülü'nün kazananları Belaruslu insan hakları savunucusu Ales Bialiatski, Rusya merkezli insan hakları kuruluşu Memorial ve Ukrayna merkezli insan hakları kurulusu Sivil Özgürlükler Merkezi oldu. Rusya’nın en eski insan hakları gruplarından olan Memorial geçen yıl hükümet tarafından kapatılmıştı.

BBC’de yer alan HARDTalk programına katılan Memorial Başkanı Yan Rachinsky, Kremlin’in kuruluşa ödülü kabul etmemesini tavsiye ettiğini ancak bunu uygulamadıklarını söyledi.

Rachinsky “Bugünün Rusya’sında kimsenin kişisel güvenliği garanti edilemez. Evet pek çok kişi öldürüldü. Devletin cezasızlığınının nereye varabileceğini biliyoruz. Bir şekilde bu çukurdan çıkmalıyız” dedi.

Nobel Komitesi, Barış Ödülü sahiplerini açıklarken Memorial’ın “yenilerini önlemek için geçmişin suçlarıyla yüzleşmek” fikrinden doğduğunu açıklamıştı.

Rachinsky, Komite’nin Rusya, Belarus ve Ukrayna’dan kişileri ödüllendirme fikrinin “şahane” olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu, sivil toplumun ulusal sınırlarla bölünmediğinin bir göstergesi” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Blinken ve Romney, İsrail Zorlukları ve TikTok'un Kaderini Tartıştı
ABD Mühimmatı Kullanılan İsrail Saldırısı: 7 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti
ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi