Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na verildi!

Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a, kurumların refah üzerindeki etkileriyle ilgili çalışmaları nedeniyle verildi. MIT'de öğretim üyesi olan Acemoğlu, Türkiye'den Nobel alan üçüncü isim.

Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a verildi. Bu ödül, kurumların refah yaratma ve etkileme üzerindeki rolünü inceleyen çalışmaları nedeniyle takdim edildi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görev yapan Acemoğlu, Türkiye'den Nobel kazanan üçüncü kişi olarak kaydedildi.

Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a verildi. Ödül, kurumların refah üzerindeki rolü ve etkilerini araştıran çalışmaları nedeniyle takdim edildi. Ödülün sahibi olan bilim insanları, toplamda 1,1 milyon dolar değerinde bir ödül alacaklar.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bünyesinde öğretim üyeliği yapan Profesör Daron Acemoğlu, Türkiye'den Nobel Ödülü kazanan üçüncü isim olma özelliğini taşıyor.

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?


Daron Acemoğlu, 1993 yılından bu yana MIT'de akademik kariyerine devam etmekte olup, 2000 yılında ekonomi profesörü unvanını kazanmıştır. Acemoğlu, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi, beşeri sermaye ve eğitim gibi konular üzerine önemli çalışmalar yapmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.