Noel Baba Suriyeli mültecilerle uçtu

Cüneyt Ayral/ParisAvrupa’nın Suriye dramına ve Suriyeli mültecilere karşı takındığı vurdumduymaz tavrı eleştirmek amacıyla, Noel gününden bir gün önce (23 Aralık) Noel Baba’nın ünlü geyikli kızağına armağanlar yerine...

Cüneyt Ayral/Paris
Avrupa’nın Suriye dramına ve Suriyeli mültecilere karşı takındığı vurdumduymaz tavrı eleştirmek amacıyla, Noel gününden bir gün önce (23 Aralık) Noel Baba’nın ünlü geyikli kızağına armağanlar yerine Suriyeli mültecileri dolduran sanatçı izleyenleri tekniği ve düşüncesiyle hayran bıraktı. 

22 Aralık günü başlayan etkinlik Paris’teki 2 derecelik soğuk havaya rağmen 23 Aralık akşamı saat 19.30'da biriken kalabalığın alkışları ile tamamlandı. 7 Ocak 2017 ye kadar duvarda olacak olan eser bu tarihte silinecek ve yerine bir başka sanatçının eseri gelecek. Ancak Le Mur derneğinin periyodik olarak birkaç yılda bir hazırlamakta olduğu kitabında sanatçının eseri yer alacak ve arşivlerde eserin yapılma sürecinde çekilmiş fotoğraflar ve filimler de bulunabilecek.

Adını açıklamayan ve yüzünü de göstermeyen No More Lies yani "Artık Yalan Yok" adıyla eser üretmekte olan sanatçıya bu tavrının nedenini sorduğumuzda “Ben bu işi ünlü olmak ya da para kazanmak için yapmıyorum, söylemek istediklerim var, onları anlatıyorum ve anlatmayı da sürdüreceğim. Benim kim olduğum, nerede okuduğum, yaşım vs bunlar önemli değil, önemli olan ortaya çıkan üründür'' diye yanıtladı.

Sanatçı ve ekibi onuruna 24 Aralık akşamı Paris’teki UNESCO nezdindeki daimi temsilcimiz Büyükelçi Atalay Cenziger, konutunda bir yemek veriyor.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"