Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide: "Orta Doğu büyük bir savaşın eşiğinde"

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Gazze'deki savaşın bir yıldır sürdüğünü ve gerilimin arttığını belirtti. Eide, bölgenin büyük bir savaşa doğru ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Lübnan'a saldırılarını kınayarak sivil kayıplarına dikkat çekti.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Orta Doğu'daki gerilime dair yazılı bir açıklama yaptı. Eide, Gazze'deki savaşın neredeyse bir yıldır sürdüğünü ve son haftalarda gerilimin daha da arttığını vurgulayarak, "Bir kırılma noktasına yaklaşıyoruz. Bölge, daha fazla ülkenin dahil olabileceği ve ciddi bir insani felakete yol açabilecek büyük bir savaşın eşiğinde." ifadelerini kullandı.

Bakan Eide, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda da İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı ve bu saldırılarda "endişe verici sayıda sivilin hayatını kaybettiğini" belirtti.

SON GELİŞMELER:


İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 788 Filistinli’nin hayatını kaybettiğini, 96 bin 794 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca, 8 Ekim 2023'ten itibaren Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının hedef alındığı saldırılarda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1,374 kişi yaşamını yitirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.