Noyan Doğan: EYT'liler düşük maaş mı alacak?

“Doğrudur, ister EYT’li, ister süresi gelenler olsun, önümüzdeki dönem emekli olacaklar daha düşük emekli aylığı alacaklar”

Gazeteci Noyan Doğan, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) daha düşük maaş alacağı iddialarını hakkında, “Doğrudur, ister EYT’li, ister süresi gelenler olsun, önümüzdeki dönem emekli olacaklar daha düşük emekli aylığı alacaklar” dedi.

Doğan, "EYT’liler düşük maaş mı alacak?" başlıklı bölümünde şu bilgileri paylaştı:

"2023 yılında emekli olacaklar –ki, buna EYT’liler de dahil- için hesaplama yöntemi değişiyor. Bir kere enflasyon yüzde 64.27 olarak uygulanacak; maaşlarda olumsuz bir fark oluşacak. Geçen seneki yüzde 80’e yakın zam oranı, bu sene yüzde 64.27 üzerinden hesaplanacak. 2022 yılına ait milli gelir ise nisan ayında açıklanacak. Nisan ayına kadar hesaplanan aylıklarda güncelleme katsayısı yüzde 64.27 olarak dikkate alınacak. Özetlersek, bu yıl emekli olacakların alacakları emekli aylığı, geçen sene emekli olanların alacağı emekli aylıklarına göre yüzde 14 daha düşük olacak. Bu yılın başındaki yüzde 30’luk zam uygulanacak ancak, emekli aylığı yüzde 13-14 düşük olacağından, bunun üzerinde yüzde 30 artış olacak. İşte kafaları karıştıran durum da bu." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da Ekmek Üreticilerinden Maliyet Artışı Uyarısı
Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcılar İçin Alım Fırsatı Sunuyor
ABD'deki Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Düşmeye Devam Ediyor
Haftanın Yatırım Performansı: BIST 100 Yükselirken Altın Geriliyor, Dolar ve Euro Karışık Seyirde
ANA Havayolları 2023'te Rekor Kar, 2024'te Beklenen Düşüş