Nükleer tehdit kapıda

 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde gerçekleştirilen 'Geleceğin Ordusu' paneli 3. Dünya Savaşı senaryosuna konu oldu. Panele katılan generaller, Rusya ya da Çin ile yaşanacak gelecekteki savaşı konuştu. Generallere...

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde gerçekleştirilen 'Geleceğin Ordusu' paneli 3. Dünya Savaşı senaryosuna konu oldu. Panele katılan generaller, Rusya ya da Çin ile yaşanacak gelecekteki savaşı konuştu. Generallere göre 'kaçınılmaz' olan bu savaş 'hızlı ve kesinlikle ölümcül olacak' 

'60 yılın en büyüğü olacak' 

Çin ve Rusya gibi ülkelerin, ordularını teknolojik açıdan hep ileriye taşıdığın belirten Tümgeneral William Hix, Pentagon'un da olası bir tehdite karşı hazırlıklı olduğunu, savaş olması durumunda ise bunun Kore savaşından bu yana görülmediği kadar büyük olacağını söyledi.

'Savaş kaçınılmaz görünüyor'

ABD ordusunda görev yapan General Joseph Anderson, ABD'nin asıl tehdit olarak gördüğü ülkelerin, askeri rekabet içinde oldukları modern uluslar olduğunu ve bu konuda agresif davranışlar içerisinde olduklarını belirtti. Anderson giderek artan anlaşmazlıkların bir savaş doğuracağına 'kesinlikle emin' olduklarını belirten bir konuşma yaptı. 

'Sanal zeka yeni tehdit' 

General Mark A. Milley ise giderek artan 'sanal zeka' çalışmalarının silah sistemlerini otomatikleştirdiğini belirterek, "Giderek azalan insan faktörü verilecek tepkiyi 'otomatikleşmeye' kadar götürdü" ifadelerini kullandı. Nükleer güce sahip uluslarda 'silah sistemlerinin' kullanımında son sözü insan söylüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti