Numan Kurtulmuş yeni anayasa turunda

Muhalefetten önümüzdeki günlerde randevu istenecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ve Meclis İçtüzüğü değişikliği çağrılarını görüşmek üzere planladığı Meclis turuna bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu ile başlıyor. Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde muhalefet partilerinin gruplarından da randevu talep edecek. 

 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin 28’inci dönem 2’nci yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, yeni anayasa çağrısı yapmasının peşinden Meclis’teki yeni anayasa çağrılarına ilişkin görüşme trafiği bugün başlıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu doğrultuda bugün parti gruplarını ziyaret edeceği gündeme gelmişti. 

 Muhalefetten önümüzdeki günlerde randevu istenecek

 Edinilen bilgiye göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, parti grupları ile görüşmelerine bugün MHP grubu ile başlayacak. Muhalefet partilerinden şu ana kadar randevu talebinde bulunmayan Kurtulmuş’un, MHP ile yapılacak görüşmenin peşinden önümüzdeki günlerde farklı tarihlerde muhalefet partilerinin gruplarından randevu isteyeceği öğrenildi. Kurtulmuş, parti gruplarını ziyaretinde yeni Anayasa ve yeni Meclis İçtüzük değişikliği için çağrıda bulunacak. 

 Erdoğan, yeni Anayasa çağrısı yapmıştı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada toplumun tüm kesimlerine yeni anayasa için birlikte çalışma çağrısı yapmıştı. Erdoğan, “Tüm milletvekillerini, tüm toplumsal kesimleri, bu mevzuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla, yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” diye ifade etmişti.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu