Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında, "TBMM kendisini bir mahkeme yerine koyamaz," dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda önemli açıklamalarda bulundu. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusuna da değinen Kurtulmuş, "Benim tutumum meseleyi değiştiriyor olsa, bu durumun çözümü kolay olurdu. Ancak TBMM Başkanlığı, kendisini bir mahkeme yerine koyma durumunda değildir ve tutuklu ya da hükümlü bir sanığı serbest bırakma yetkisi de yoktur" dedi.

Kurtulmuş, yeni yasama döneminde olgun bir şekilde siyasi tartışmalar yapacaklarını belirtti. Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda bir araya gelme çabalarını sürdüreceklerini ifade ederek, "Uluslararası alanda yaptığımız tüm gezilerde diğer partilerle birlikte hareket ediyoruz. Ortak milli meselelerimizi tartışıyor ve bunlara odaklanıyoruz. Umuyorum ki, 28. yasama döneminin 3. yılı oldukça verimli geçer" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, yeni anayasa ve meclis iş tüzüğünde yapılacak değişikliklerin gündeme gelebileceğini vurguladı. Partilerin görüşlerini paylaşacağını belirten Kurtulmuş, "Burada tartışmalar yapılacak. Umarım bu dönemde bu konularda ilerleme kaydedebiliriz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.