Numan Kurtulmuş'tan Cerattepe açıklaması

Cerattepe’de, halkın günlerdir direniş sergilediği maden inşaatıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girmesini değerlendiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Biz maden kaynakları açısından...

Cerattepe’de, halkın günlerdir direniş sergilediği maden inşaatıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girmesini değerlendiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Biz maden kaynakları açısından zengin bir ülkeyiz. Ama diğer taraftan çevre güzelliklerini korumak mecburiyetindeyiz'' dedi.

Bugün Artvin’den Ankara’ya giden heyetin Davutoğlu ile görüşmesinin ardından, 17-25 Aralık sürecinde ''Milletin a…. koyacağız’ dediği ortaya çıkan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in Cerattepe’de kurmayı planladığı bakır madeninin yapımının hukuki süreç bitene kadar durdurulduğu duyurulmuştu. 

HaberTürk televizyon kanalında canlı yayına konuk olan Kurtulmuş, “Bir duyarlılık ortaya çıktı. Hükümet de bu duyarlılığa duyarsız kalmadı. Artvin halkı, siyasi partiler, vakıflar… Hepsinin talepleri oldu. Bugünkü toplantının sonunda da mahkeme kararı gelene kadar çalışmaların durdurulması kararı alındı'' diye konuştu.

''İstifa laflarını çok duyduk’

Ankara’daki saldırı sonrası hükümete istifa çağrısı yapıldığının hatırlatılması üzerineyse Kurtulmuş şöyle konuştu: “Bu lafları çok duyduk. İstifa gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyoruz. İnsanlar büyük özveriyle çalışıyorlar. Tehdidin büyüklüğünü göz önünde bulundurursak Türkiye teyakkuz halinde. Ölümü göze almış bir kişi sonuç itibarıyla. Tek o adamı bulamadığınız sürece sonuç alınamayabiliyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu