Nuray Mert'e bir salvo daha: Bu değerlere ihanettir, gerisi gelecek!

ABC Haber MerkeziNuray Mert'in evrimle ilgili yazdıkları üzerine usta gazeteci Orhan Bursalı'dan sert yanıt gelmişti. Bursalı, "Cumhuriyet'te evrim konusunda zerre bilgisi olmadan "zaten bir teori, olsa da olur olmasa da" biçimindeki...

ABC Haber Merkezi

Nuray Mert'in evrimle ilgili yazdıkları üzerine usta gazeteci Orhan Bursalı'dan sert yanıt gelmişti. Bursalı, "Cumhuriyet'te evrim konusunda zerre bilgisi olmadan "zaten bir teori, olsa da olur olmasa da" biçimindeki görüşün sefaletini de yaşadık" demişti.

Dün gelen bu tepkiden sonra bugün, Bursalı bir mesaj daha verdi. Dünkü tweet'ini paylaşan duayen gazeteci, "Belki görmemeşsinizdir... Gerisi gelecek..." notunu düştü. Bursalı'nın bu mesajıyla beraber tartışma tekrar başladı.

Nuray Mert'in gericiliğe göz kırpan hamlesi çokça tepki topladı. 

ABC Gazetesi ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da, "Evrim salt bir teori değil, bilimsel gerçek... Nuray Mert gibi 'Evrim bir teori olmasa da olur' demek, yeni gericiliktir, cehalettir" diyerek, "Cumhuriyet, Nuray Mert gibi yeni gericilik (post-modernizm) artıklarına sütunlarını açtığı sürece, temsil ettiği değerlere ihanet eder" yorumunu yaptı.

Yanardağ, "Cumhuriyet gazetesi tutuklularıyla dayanışma, Cumhuriyet içindeki liberal gericilikle de mücadele demektir" uyarısında da bulundu.

Bilindiği gibi, "Yetmez ama evetçi" olan, liberal ihanet çevresinin etkili isimlerinden Nuray Mert, yakın geçmişte de AKP-Cemaat iktidarına "demokratikleşme" gerekçesiyle açık destek veriş, Ergenekon ve balyoz gibi kumpasları savunmuş ve bugünkü dinci despotluk rejiminin yollarını döşeyen isimlerden biri olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?