Nurcan Arslan'ın ailesi 8 yıldır adalet arıyor: "Davanın peşini bırakmayacağız"

Nurcan Arslan'ın 2016'da Abdullah Melih Barış tarafından öldürülmesinin ardından verilen müebbet cezası Yargıtay tarafından üç kez bozuldu. Davanın son duruşması 18 Eylül 2024'te Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Arslan'ın ailesi adalet mücadelesini sürdürüyor.

Nurcan Arslan, 30 Ocak 2016'da İstanbul Küçükçekmece'de, Abdullah Melih Barış tarafından sokak ortasında 11 kurşunla öldürüldü. Arslan’ın ölümüne neden olan olayın ardından açılan davada, fail ilk olarak 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, Yargıtay, kararın "suçun tasarlanmadığı" gerekçesiyle üç kez bozuldu. Yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararlarına rağmen sanığa aynı cezayı vermekte direndi. Dosya en son olarak Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na taşındı ve Genel Kurul tarafından bir kez daha bozma kararı verildi.

Birgün Gazetesi'nden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, davanın son duruşması 18 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'te Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Arslan’ın kızkardeşi Gülcan Arslan, davanın 8 yıldır sürdüğünü ve Yargıtay’ın müebbet hapis cezasını üç kez bozmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Gülcan Arslan, kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini vurguladı ve adalet mücadelesini sürdürme kararlılığını dile getirdi. Arslan, "Acımızla birlikte hukuk mücadelesi vermekten yorulduk, ancak ablama verdiğimiz söz nedeniyle davanın peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu. Arslan’ın ailesi, katilin en ağır cezayı alması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.