Nurettin Veren CNN Türk'te Kanaltürk'e nasıl el konulduğunu anlattı

Fethullah Gülen'in geçmişte sağ kolu olan Nurettin Veren, Kanaltürk televizyonuna nasıl el konulduğunun hikayesini kendi cephesinden anlattı. Veren, Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu programlara katıldıktan sonra Kanaltürk'e...

Fethullah Gülen'in geçmişte sağ kolu olan Nurettin Veren, Kanaltürk televizyonuna nasıl el konulduğunun hikayesini kendi cephesinden anlattı. Veren, Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu programlara katıldıktan sonra Kanaltürk'e baskının başladığını söyledi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Fethullah Gülen'in geçmişte sağ kolu olan Nurettin Veren, Kanaltürk televizyonuna nasıl el konulduğunun hikayesini CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Kanaltürk'te Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu programlara çıkarak Cemaat hakkında itiraflarda bulunmasının ardından kanalın kuşatıldığını anlatan Veren, bunun ardından mali operasyonla Tuncay Özkan'dan alındığını söyledi.

CNN TURK YAYINCILIK REZALETİ

Merdan Yanardağ, Kanaltürk'teki bu programı yaptıktan sonra Cemaat'in yayın organları bir saldırı başlatmış ve Yanardağ'ın "Aşırı solcu ve Ergenekoncu bir terörist" olduğu" yolunda iddialarda bulunmuştu. Yanardağ daha sonra Cemaatin TSK, Emniyet, Adliye ve Eğitim alanındaki örgütlenmesini deşifre eden bir kitap yazmıştı. Bu kitap 26 baskı yapmış ve uzun süre çok satanlar listesinde kalmıştı.

Daha sonra Ergenekon tertibine dahil edilen Merdan Yanardağ, önce gözaltına alınmış, ardından da tutuksuz yargıyandığı davada 5 Ağustos 2013 tarihinde 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı. Yanardağ, Ergenekon tertibinin çökmesi üzerine 10 Mart 2014 tarihinde serbest bırakılmıştı.

CNN Turk ve program sunucusu-yapımcısı Dirdim Arslan Yılmaz'ın, Yanardağ'ın programının bandından bir bölüm yayınlamasına karşın, Merdan Yanardağ'ın hem yaptığı programdan hem adından hem de bu programdan sonra başına gelenlerden, başlangıçta ber kez adını andıktan sonra söz etmemesi, tam bir yayıncılık skandalı oluşturdu. İzleyiciler, yandaş bir yayıncılık çizgisinin yeni modelini (Cemaati eleştir AKP ve Erdoğan'a dokunma modeli) oluşturan CNN Turk ve Yılmaz'ın bu tutumunu sosyal medya üzerinden kınadı.

İşte Veren'in FETÖ'nün Kanaltürk'te katıldığı Merdan Yanardağ'ın proğramını anlattığı anlar; 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı