Nuri Şahin'le Dortmund'da Zafer: 4-2

Borussia Dortmund, Bochum karşısında geriden gelerek 4-2'lik bir galibiyet elde etti. Bu sonuç, Nuri Şahin’in ekibi için moral kaynağı oldu ve onları ligde 2. sıraya taşıdı.

Almanya Bundesliga'nın 5. hafta mücadelesinde Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, Bochum ile karşı karşıya geldi. Dortmund Stadı'nda gerçekleşen karşılaşma, sarı-siyahlı ekibin geriden gelerek 4-2 galip gelmesiyle sonuçlandı. Konuk ekip Bochum, maçın başlama düdüğünden sadece 16 dakika sonra Matus Bero ile öne geçti. Ardından 21. dakikada De Wit’in attığı golle skoru 2-0'a getirdi. Bu durum, ev sahibi ekip için zor bir başlangıç oldu.

DORTMUND’UN YÜKSELİŞİ

Dortmund, yediği iki golün ardından maça ağırlığını koymaya başladı. 44. dakikada Sehrou Guirassy'nin attığı golle farkı 1'e indirdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Dortmund, 62. dakikada Emre Can'ın penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı. Ardından 75. dakikada Guirassy bir kez daha sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. Maçın son dakikalarında Felix Nmecha’nın da katkısıyla Dortmund, maçı 4-2 kazanmayı başardı. Bu galibiyet, geçtiğimiz hafta Stuttgart'a karşı alınan 5-0'lık yenilginin ardından gelen bir moral kaynağı oldu.

LİGDEKİ DURUM VE GELECEK MAÇLAR

Bu sonuçla birlikte Borussia Dortmund, 10 puana ulaştı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti. Bochum ise sadece 1 puanla 17. sırada kalmaya devam etti. Önümüzdeki hafta Borussia Dortmund, Union Berlin’e konuk olurken, Bochum ise Wolfsburg'u ağırlayacak. Bu galibiyet, Dortmund’un ligdeki iddiasını artırırken, Bochum için de düşme hattından uzaklaşma çabalarının kritik bir dönüm noktası olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.