Nurşen Mazıcı'dan açıklama: Dilim sürçtü, yanıldım demeyeceğim

Üniversite tarafından kendisine açılan sorışturma için ise Mazıcı "Üniversite de nasıl soruşturma yaparsa yapsın ''Dilim sürçtü, yanıldım' demeyeceğim" diye konuştu.Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim...

Üniversite tarafından kendisine açılan sorışturma için ise Mazıcı "Üniversite de nasıl soruşturma yaparsa yapsın ''Dilim sürçtü, yanıldım' demeyeceğim" diye konuştu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Nurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, güvenlik sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu belirterek "O gece ölenlerin hepsinin canı, en az Tayyip Erdoğan'ın canı kadar değerlidir" ifadelerini kullanmıştı.

Programın diğer konuklarından hukukçu Rıza Saka ve gazeteci Süleyman Özışık, ''ölenler'yerine ''şehitler' ifadesi kullanması gerektiğini söylemiş, Mazıcı ise bilim insanlarının dinsel ya da manevi açıklama yapmadıklarına dikkat çekmişti.

Programın sunucusu Ece Üner de, Nurşen Mazıcı'dan sözlerini düzeltmesini isteyince tartışma büyümüş, verilen reklam arasının ardından Mazıcı'nın stüdyoda olmadığı görülmüştü. Programda yaşanan gerginlik sonrası Marmara Üniversitesi de Macızı hakkında takibat başlattığını duyurmuştu.

''ÇOK FAZLA TEHDİT MESAJI GELDİĞİ İÇİN GÜVENLİKLİ ŞEKİLDE ÇIKARILDIM'

Konu ile ilgili Sputnik'e konuşan Nurşen Mazıcı, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Mazıcı, programdan kovulmadığını, çok fazla tehdit mesajı gelmesi nedeniyle güvenlikli şekilde kanaldan çıkarıldığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
Çorum-İskilip Karayolunda Korkunç Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
Gülben Ergen'den Sezen Aksu Şarkısı MüjdesiJe Hızıyla!
“Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz demiş
Tekirdağ'da Fuhuş Operasyonu: 6 Tutuklama, 34 Yabancı Kadında Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık