Nusaybin'i taşıma kararı alındı!

Çatışmaların ardından yıkılan Nusaybin'den başlamak üzere sınır bölgesindeki bazı ilçelerin başka yerlere nakledilmesi öngörülüyor. Aynı kapsamda Suriye ve Irak sınırına sıfır noktada bulunan köylerin taşınması da...

Çatışmaların ardından yıkılan Nusaybin'den başlamak üzere sınır bölgesindeki bazı ilçelerin başka yerlere nakledilmesi öngörülüyor. Aynı kapsamda Suriye ve Irak sınırına sıfır noktada bulunan köylerin taşınması da planlanıyor. Nusaybin’in taşınması planlanan yer 8 km uzaklıktaki Çağlar Köyü.

Nusaybin'in Abdulkadirpaşa, Dicle, Fırat, Yenişehir ve Zeynel Abidin Mahallelerinde sağlam bina kalmadığını belirten yetkililer ilçenin yerinin değiştirilmesini daha faydalı olacağı sonucuna vardı. MGK'da alınan tavsiye kararı doğrultusunda Nusaybin'in ilçeye bağlı Çağlar köyü civarına nakledilmesi ve yeni yapılaşmanın ve ilçenin oluşturulması için komisyon da kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları Nusaybin'de incelemeler başlatırken Mardin İl Müdürlüğü'nce ilçenin taşınabileceği yerler konusunda hazırlıklarda yürütülüyor. Yöredeki hazine arazileri de incelendi. Nusaybin'in bugünkü yerine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlar köyüne ilçenin kurulması planlandı.

Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde de Genelkurmay Başkanlığı'nın önerisi ile ilçelerin sınırdan uzaklaştırılması, hakim noktalara taşınması hükümete tavsiye edilmişti.

Daha sonraki aşamada Cizre, Silopi, İdil ve Kızıltepe'nin de yerlerinin değiştirilmesi ve Dicle nehri çevresine nakillerinin yapılması yönünde planlamalar yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!