Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu

Huang, mevcut çip mimarisi Hopper'ı "fantastik" olarak nitelendirirken, daha büyük GPU'lara ihtiyaç duyduklarını ifade etti ve yeni nesil çip mimarisinin adını matematikçi David Blackwell'den aldığını açıkladı.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, şirketin GPU Teknoloji Konferansı'nda yaptığı konuşmada, veri miktarının artacağını ve daha büyük grafik işlem birimlerinin geliştirilmesi gerekeceğini vurguladı.

Huang, mevcut çip mimarisi Hopper'ı "fantastik" olarak nitelendirirken, daha büyük GPU'lara ihtiyaç duyduklarını ifade etti ve yeni nesil çip mimarisinin adını matematikçi David Blackwell'den aldığını açıkladı. Huang, Blackwell'in bir çip olmadığını, bir platformun adı olduğunu kaydetti.

Ayrıca, şirket tarafından yapılan açıklamada, Blackwell platformunun önceki modele göre trilyon parametreli büyük dil modellerinin gerçek zamanlı olarak oluşturulmasına ve çalıştırılmasına imkan tanıdığı, bununla birlikte enerji tüketimi ve maliyet açısından %25'e kadar daha verimli olduğu belirtildi.

Açıklamada, Blackwell'i kullanması beklenen şirketler arasında Amazon Web Services, Dell Technologies, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, Oracle, Tesla ve xAI'ın bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, ilk Blackwell çipi GB200'ün bu yılın sonlarında piyasaya sürüleceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor