Nvidia'nın Piyasa Değeri İlk Kez 3 Trilyon Doları Aştı: Yapay Zeka Çipleri Talebi Yükseltti

Nvidia'nın hisse fiyatı yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıkarken, piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı. Yılbaşından bu yana yüzde 146'nın üzerinde bir artış yaşandı. Şirket, Apple'ı geride bırakarak dünyanın ikinci en değerli şirketi oldu.

Nvidia, çip üretimindeki başarısıyla piyasa değerini ilk kez 3 trilyon doların üzerine çıkardı. Hisse fiyatındaki yüzde 5,16'lık artışla birlikte şirket, yapay zeka çiplerine olan talebin etkisiyle yılbaşından bu yana yüzde 146'nın üzerinde bir yükseliş kaydetti. Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi.

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı. Hisse fiyatı da yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıktı.

Nvidia'nın hisse fiyatı yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara yükseldi ve bu yükselişle birlikte şirketin piyasa değeri de ilk kez 3 trilyon dolar seviyesini geçti.

Şirketin hisse fiyatında yılbaşından bu yana yüzde 146'nın üzerinde bir artış görüldü. Bu yükselişte, Nvidia'nın yapay zeka çiplerine olan talebin artması etkili oldu.

Piyasa kapanışı itibarıyla Nvidia'nın piyasa değeri 3,011 trilyon dolarlık bir değere ulaştı ve bu da şirketi Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna getirdi.

Nvidia, şubat ayında önce Amazon'u, daha sonra da Alphabet'i geçerek piyasa değeri açısından dünyanın en büyük üçüncü şirketi olmuştu.

Microsoft hala 3,15 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.