Nvidia'nın Piyasa Değeri Tarihi Bir Dönüm Noktasıyla 3 Trilyon Doları Aştı!

California merkezli çip üreticisi Nvidia'nın piyasa değeri, tarihi bir başarıyla ilk kez 3 trilyon doları aşarak yeni bir zirveye ulaştı. Nvidia, şubat ayında önce Amazon'u, ardından da Alphabet'i geride bırakarak piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 3. şirketi olmuştu.

Nvidia'nın hisse fiyatı, yüzde 5,16 artışla 1.224 dolara yükselerek tarihi bir seviyeye ulaştı. Bu yükselişle birlikte Nvidia'nın piyasa değeri de ilk kez 3 trilyon doları aştı.

Yılbaşından bu yana Nvidia'nın hisse fiyatı yüzde 146'nın üzerinde bir artış gösterdi. Bu yükselişte, şirketin yapay zeka çiplerine olan talebin artması büyük etkili oldu.

Piyasa kapanışı itibarıyla Nvidia'nın piyasa değeri 3,011 trilyon dolara ulaşarak Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi.

Bugün Apple hisselerinde yaklaşık yüzde 1'lik bir artış yaşanmasına rağmen, şirketin piyasa değeri 3,003 trilyon dolarda kaldı.

Nvidia, şubat ayında önce Amazon'u, ardından da Alphabet'i geride bırakarak piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 3. şirketi olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.