O bölgede tatil fiyatları uçtu!

Almanya'da yurt dışı paket tatil fiyatlarının küresel maliyet artışları nedeniyle yükseldiği bildirildi. Federal İstatistik Dairesi'nin açıklamasına göre, geçen yıla kıyasla yurt dışı tatil turlarının fiyatları %5,2 oranında arttı.

Almanya'da yurt dışı paket tatil fiyatlarının küresel maliyet artışları nedeniyle yükseldiği bildirildi. Federal İstatistik Dairesi'nin açıklamasına göre, geçen yıla kıyasla yurt dışı tatil turlarının fiyatları %5,2 oranında arttı. 2022'nin ilk yarısıyla karşılaştırıldığında ise bu artış %19'a çıktı. DW Türkçe'nin haberine göre, salı günü yapılan açıklamada, geçen yılın aynı dönemine göre en büyük yıllık fiyat artışlarının %7,6 ile Türkiye, %6,7 ile Kanarya Adaları ve %6,3 ile Balear Adaları'nda gerçekleştiği belirtildi. Yunanistan'da fiyat artışının %4,5 olduğu, Mısır'a seyahatlerin ise daha ekonomik hale geldiği ifade edildi.

ULUSLARARASI SEYAHATLAR UCUZLADI

Federal İstatistik Dairesi'nin açıklamasına göre, uluslararası uçuş fiyatları 2024 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,1 oranında düştü. Orta Amerika'ya olan uçuşlar %15,8, Afrika'ya olan uçuşlar %4,1 ve diğer Avrupa ülkelerine yönelik uçuşlar %2,7 oranında daha ekonomik hale geldi. Bu veriler, uluslararası seyahat maliyetlerindeki genel düşüşü yansıtmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.