O dernek İstanbulkart'ta getirilen 30 yaş sınırına tepki göstererek İmamoğlu'na çağrıda bulundu

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), İstanbul'da 30 yaş üzeri üniversite öğrencilerinin indirimlerinin azaltılmasına karşı çıkarak Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İstanbulkart'ta öğrenci indirimine yaş sınırı getirme kararını eleştirdi ve geri çekilmesini talep etti.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, İBB Meclisi'nin 11 Temmuz'daki toplantısında alınan kararla İstanbulkart'taki öğrenci indirimlerinin 30 yaş sınırı getirilerek yüzde 50'den yüzde 10'a düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, lisans, yüksek lisans veya meslek edindirme kursları gibi eğitimlerde yaş sınırlamasının hukuki açıdan sorunlu olduğu ve eğitim hakkının herkes için eşit şekilde sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrenci tanımında yaş sınırlamasının bulunmaması gerektiği ve bu tür ayrımcılık uygulamalarının önlenmesi gerektiği ifade edildi.

"YAŞ TEMELLERİNE DAYALI AYRIMCILIK YASAK"

TÜKODER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İstanbulkart'ta öğrenci indirimine yaş sınırı getirme kararını eleştirerek, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3. maddesine atıfta bulundu. Dernek, bu kanun kapsamında herkesin eşit haklara sahip olduğunu ve yaş temelli ayrımcılığın yasaklandığını vurguladı.

Ayrıca, TÜKODER İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kararı gözden geçirme ve geri çekme çağrısında bulundu. Aksi takdirde yargıya başvuracaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.