O ilçede ikamet eden emeklilere güzel haber: 5 bin liralık alışveriş yardımı sunulacak!

İstanbul'un Şişli ilçesinde, belediye zor durumda olan emeklilere yönelik 5 bin liralık 'pazar alışverişi desteği' programını başlatıyor. Şişli Belediye Başkanı olan CHP'li Resul Emrah Şahan, ekonomik zorluklarla mücadele eden emeklilerin yanında olduklarını vurguladı.

Şişli Belediye Başkanı CHP'li Resul Emrah Şahan, emeklilere yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Şişli Belediye Meclisi, olağanüstü bir toplantı düzenleyerek emeklilere 5 bin liralık "Pazar Alışveriş Desteği" paketini ele aldı. Hazırlanan destek paketi, belediye meclisindeki tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

ÜÇÜNCÜ SOSYAL DESTEK PROGRAMI

Şişli Belediyesi'nin yeni uygulaması olan Pazar Alışveriş Desteği, yılda bir kez olmak üzere, kişi başı hane geliri asgari ücretin üçte birinden az olan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlara yönelik olarak sunulacak. Bu destek programı, Şişli'deki "Bizim Sokak ve Gezici Kent Lokantası" projesinin ardından hayata geçirilen üçüncü sosyal destek programı oldu.

‘KRİZLER YUMAĞI İLE MÜCADELE EDİYORUZ’

Şişli Belediye Başkanı Şahan, meclis toplantısında, ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekerek, "Krizlerle mücadele etmek zorundayız. Yerel yönetim olarak, bu dönemde bizim üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Ekonomik krizin ezdiği emeklilerimizin sesini duymalı ve onlara destek olmalıyız. Yerel düzeyde üreteceğimiz çözümlerin öneminin bilincindeyiz." dedi.

Şahan ayrıca, "Geçen ay Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği bir projeyi inceledik. Şişli'deki emekli sayılarına ve demografik verilere baktık. Bu veriler ışığında, benzer bir proje hayata geçirme gerekliliği açıkça ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Emekliler, Şişli Belediyesi Çözüm Merkezi'ne çevrimiçi olarak www.sisli.bel.tr adresi üzerinden veya telefonla 444 31 12 numarasını arayarak başvurularını yapabilecekler. Temmuz ayında başvurularını yapan emeklilerden koşullara uygun olanlara 5 bin lira ödeme yapılacak. Başvuru süreleri ayrıca Şişli Belediyesi'nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından da duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.