O İlde Okullara Kar Tatili Edildi!

Hakkari'yi beyaza büründüren yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi..

Hakkari, günlerdir devam eden yoğun kar yağışının etkisiyle adeta beyaza büründü. Yoğun kar yağışı sonucunda birçok yol ulaşıma kapandı, özellikle dağlık bölgelerdeki köylerde ise elektrik kesintileri yaşandı, iletişimde aksamalar meydana geldi.

Eğitim-Öğretime Ara

Hakkari Valiliği, yaşanan olumsuz hava koşulları ve ulaşım problemleri dolayısıyla il genelindeki ilkokullar, ortaokullar ve liselerde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verme kararı aldı. Bu kararla birlikte öğrenciler, okullarına bir gün boyunca gitmeyecek ve eğitim faaliyetleri askıya alınmış olacak.

Valilikten Yapılan Açıklama

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu duruma göre hareket etmeleri önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi. Bu açıklama ile birlikte öğrenci ve velilerin eğitim programlarını gözden geçirmesi ve güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirleri almaları bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?