O ilimizde ekmeğe zam geldi!

Bitlis il merkezi ve çevresinde ekmeğin fiyatı, ilgili komisyon kararının alınmasının ardından 10 TL’ye yükseltildi. Daha önce 8 TL’den satılan ekmek, son olarak 2024 yılının Ocak ayında 6,5 TL’den 8 TL’ye çıkarılmıştı.

Bitlis il merkezi ve çevresinde ekmeğin fiyatı, ilgili komisyon kararının alınmasının ardından 10 TL’ye yükseltildi. Daha önce 8 TL’den satılan ekmek, son olarak 2024 yılının Ocak ayında 6,5 TL’den 8 TL’ye çıkarılmıştı. Ekmeğin zamlı fiyatı için toplanan komisyon, 2 Eylül 2024 tarihinde bir araya geldi. Bu komisyon, Bitlis Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşuyor. 

Yapılan toplantıda, 240 gram ekmeğin 10 TL, 1 kilogramlık ekmeğin fiyatının ise 41 lira 66 kuruş olarak belirlenmesine karar verilmiş oldu. Alınan bu yeni fiyatlar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na iletildi ve federasyon yetkilileri de bu kararı uygun buldu. Böylece Bitlis il merkezi ve ilçelerinde ekmek fiyatı 8 TL’den 10 TL’ye çıkarılarak, yerel halk için yeni bir ekmek tarifesi uygulanmaya başlanmış bulunuldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.