'O kumpaslar ellerinde patlar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Rrdoğan'ın son açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Kemal Kaılıçdaroğlu'na pusu kurulmaya hazırlanıldığını belirterek, "FETÖ'den öğrendiği kumpasları CHP'ye...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Rrdoğan'ın son açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Kemal Kaılıçdaroğlu'na pusu kurulmaya hazırlanıldığını belirterek, "FETÖ'den öğrendiği kumpasları CHP'ye uygulamak istiyor olabilir ama o kumpaslar ellerinde patlar" dedi. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu kastederek "İçeriden değişik haberler alıyorum. Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım diyor" demişti.

KUMPAS İŞARETİ

Erdoğan'ın bu konuşmasını "dava ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilişkilendirmeye çalışmak" diye nitelendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

"Hepimiz biliyoruz ki Erdoğan böyle bir davete gelmez. Merhum Çetin Altan 'Batı'da düello yapılır, doğuda pusu kurulur' derdi. Kılıçdaroğlu, düellonun olduğu Batı tipi, Erdoğan ise pusunun kurulduğu her şeyiyle doğu daha doğrusu ortadoğu tipi bir siyasetçi. Erdoğan dedikodu, blöf yapar. Ama asla rakibiyle tıpkı ABD, Avrupa veya diğer demokrasilerde olduğu gibi yüzyüze gelip bir sorunu enine boyuna konuşmaz, konuşamaz. Çünkü karşılıklı konuşmada bir nevi fikirlerin düellosudur. Şimdi son açıklamalarından anladığımız CHP'ye pusu kurmak istiyorlar. Erdoğan'ı bir kere de olsa Ortadoğu tipi siyasetçi alışkanlıklarını bırakmaya, tıpkı ABD'deki, Avrupa'daki gibi rakibiyle canlı yayına çağırıyoruz."

Cankurtaran, "Adalet Yürüyüşü AKP'nin ezberini bozdu. Erdoğan'ın CHP'ye ve Genel Başkanımıza yönelik sözlerinden anladığımız CHP'ye yönelik bir kumpas hazırlığında olunduğudur. Malum AKP, uzun yıllar boyunca 'FETÖ' ile kardeşliği sırasında 'FETÖ'den öğrendiği kumpasları CHP'ye uygulamak istiyor olabilir ama heveslenmesin o kumpaslar ellerinde patlar" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!