O kurum 54 bin TL maaşla sözleşmeli personel alımına başladı!

2024 yılında kamu personel alımları devam ediyor. Devlet kurumları, ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli mesleklerde iş ilanları yayınlıyor. Son olarak, bir Bakanlık 54 bin TL maaşla çalışacak personel alımı gerçekleştiriyor. Başvuru için gerekli sayfa şu şekilde...

Bedelli askerlik ücretlerindeki artışlarla elde edilen gelir, Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni personel istihdamı için kullanılıyor. Bakanlık, 54 bin TL maaşla sözleşmeli er ve erbaş alımı için iş ilanı yayınladı. Bu ilan, özellikle yeni mezun gençlerin dikkatini çekiyor ve başvuru şartları da netleşti.

MSB SÖZLEŞMELİ ER ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 

Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli asker alımı için başvuruların ilk aşamasının personeltemin.gov.tr web sitesi veya e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağını açıkladı. Başvuru sürecinde adayların eğitim, iletişim, askerlik gibi bilgileri doldurması gerekecek. Adaylar, tercihlerini öncelik sıralarına göre belirleyebilecekler. İlanla ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2024 Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da paylaşıldı.

MSB SÖZLEŞMELİ ER ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adayların, en az ilköğretim mezunu olmaları, askerliklerini erbaş veya er olarak tamamlamış olmaları ve 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibarıyla 25 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Askerliğini henüz başlatmayan veya tamamlamayan adayların, 1 Ocak tarihi itibarıyla 20 yaşını doldurmuş ve 25 yaşını henüz doldurmamış olmaları gerekmektedir. 2024 yılındaki maaş zamlarıyla birlikte, en düşük sözleşmeli er maaşı 34 bin 200 TL, en yüksek ise 53 bin 900 TL olarak belirlenmiştir.

Sözleşmeli erlerin, kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmelerini tamamladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmaları durumunda, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödemesi yapılır.

Bu ikramiye ödemeleri de yeni zamlarla birlikte güncellenmiştir. İlk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 TL, yedinci hizmet yılında ayrılanlara ise 966 bin 375 TL ödeme yapılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı