O programda sert sözler: Erdoğan’ın çikosu gibi geziyor

ABC Haber MerkeziTele1 ekranlarında Gazeteci Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar tarafından sunulan 18 Dakika programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başkanlık...

ABC Haber Merkezi

Tele1 ekranlarında Gazeteci Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar tarafından sunulan 18 Dakika programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başkanlık sistemine “Hayır'' diyenlerin Marmaray gibi bütün ulaşım projelerine de karşı çıktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Merdan Yanardağ, Marmaray’ın, Bülent Ecevit’in başbakanlığını yaptığı 57’nci Hükümet tarafından hazırlanan bir proje olduğunu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de o dönem başbakan yardımcısı olduğunu hatırlatarak, bu gerçeği açıklama çağrısı yaptı. Yanardağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başkanlık sistemi konusunda verdiği destekten dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, “Tayyip Erdoğan’ın çikosu gibi geziyor'' dedi.

Prof. Dr. Emre Kongar ise, bu referandumda devletin millete karşı olduğunu belirterek, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, valiler, kaymakamlar, savcılar, bütün yerel mülki amirler ve polislerin "evet" için çalıştığını ve "hayır" diyen yurttaşlara başka yaptığını vurguladı. Bugünü kadar, Cumhuriyet'i kastederek, "devletin millete karşı olduğu" propagandasını yapanların, şimdi kendi iddialarının gereğini asıl kendilerinin yaptığını belirten Kongar, "millet buna bsoyun eğmeyecek" dedi. 

Kongar, "İkinci Silivri trajedisi" dediği muhalefetin sussturulma girişimi, gazetecilerin tutuklanması gibi geleşmeleri anamsatarak, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkı ilkelerine işaret etti. Kongar, ABC Gazetesi'nin Adil Öksöz hakındaki "MİT Ajanı" olduğuna ilişkin belgeleri yayınladığı özel haberine de dikkat çekerek, "Öksöz öyle anlaşılıyor ki Cemaatin genelkurmay başkanıymış" dedi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az