O şehride yaşıyorsanız şemsiyelerinizi hemen hazırlayın, uyarı geldi!

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 21 ila 50 kilogram metrekareye ulaşması öngörülüyor.

Meteoroloji, bu gece saatlerinden itibaren Edirne çevresinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Edirne ve çevresi için şiddetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin son değerlendirmelerine göre, bu gece saatlerinden itibaren bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ve Edirne'de kuvvetli bir yağışın (21-50 kg/m²) beklendiği belirtildi.

Bu yağışların neden olabileceği olumsuzluklara dikkat çeken açıklamada, özellikle sel ve su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış sırasında kuvvetli rüzgarlar ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. MGM, bu tür hava koşullarının günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği için halkın gerekli önlemleri alarak olası risklere karşı hazırlıklı olması gerektiğine işaret etti. Özellikle sürücüler ve açık alanda bulunacak kişilerin daha dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.