O ülkede 14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı geliyor!

Güney Avustralya, 14 yaş altındaki çocuklara sosyal medya yasağı getirmeyi planlıyor. Eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert French'in hazırladığı rapor doğrultusunda, çocukların sosyal medya hesapları açmaları durumunda şirketler para cezasına çarptırılacak.

Güney Avustralya, 14 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı getirmeyi planlıyor. News.com.au'nun haberine göre, eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert French, çocukların sosyal medya kullanımıyla ilgili yasal meseleleri ele alan bir rapor hazırladı. Bu raporda, 14 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısı da yer aldı.

Başbakan Malinauskas, bu rapor doğrultusunda küçük çocukların sosyal medya kullanmasının yasaklanması gerektiğini vurguladı. Malinauskas, sosyal medyanın Avustralyalıların ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirterek, tüm eyaletleri bu raporu benimsemeye davet etti. Ayrıca, sosyal medya platformlarının bağımlılık yarattığını ve gençlerin bu bağımlılığı üzerinden gelir elde ettiğini ifade etti. Malinauskas, "Eğer bu yaklaşımı benimseyeceklerse, eylemlerinin sorumluluğunu taşımak zorundadırlar" dedi.

Tasarı, 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımlarının yasaklanmasını ve bu yaş grubundaki çocukların hesap açmaları durumunda şirketlere para cezası verilmesini öngörüyor. Buna göre, 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanabilmesi için ebeveyn onayı alması gerekecek. Tasarının öncelikle Güney Avustralya'da, ardından diğer eyaletlerdeki parlamentolara sunulması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.