Ocak enflasyonu belli oldu; Uzmanlar yorumladı: "Muhteşem başarı!"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon rakamını duyurdu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon aylık bazda yüzde 6.70 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 64.8 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ocak ayı enflasyonu 6.70 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 64.8 olduğu bildirildi. TÜİK'in açıkladığı veriyi değerlendiren uzmanlar ise enflasyonla mücadelede geçen son bir senenin peşinden değişmeyen tabloya dikkat çekti.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, TÜİK'İn enflasyon verisi üstünden son bir senenin fotoğrafını çektiği değerlendirmesinde ise şunları söyledi:

Prof. Dr. Şenol Babuşcu

"1 senedir Hükümetin, ekonomi yönetiminin ve Merkez Bankası’nın en önemli işi enflasyonu düşürmekti. Ocak 2023 enflasyonu % 6.65, Ocak 2024 enflasyonu % 6.70. Muhteşem başarı…"

Babuşçu başka bir paylaşımında ise, "Hissedilmeyen enflasyon Ocak ayında % 6,7 geldi. Sizce hissedilen ne?" ifadelerine yer verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Memur-Sen Başkanı: Kamuda Personel Alımında Emeklilerle Sınırlama Yanlış!
Süt Endüstrisinde Mart Ayı Büyümesi: İnek Sütü Toplamında %7,7 Artış!
IBAN Talepleri Riskli: Uzmanlar Uyarıyor!
Timothy Ash'in ‘Türkiye’ anketi en büyük ekonomik sorunu açıklayacak!
Ev kredisi faizleri yükseldi: Nakit parası olanlar için indirim fırsatı