Öcalan çağrısı gündemi sarstı! MHP'de istifalar peş peşe geldi!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun” ifadesi sonrası, partiden ardı ardına üyelik iptalleri yaşanmaya başladı. İşte detaylar...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili dikkat çekici bir çağrıda bulundu. Bahçeli, "Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkının kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, siyaset camiasında büyük tepki topladı. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ başta olmak üzere, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş ve Ankara Milletvekili Koray Aydın gibi isimlerden peş peşe eleştiriler geldi.

Bahçeli'nin çağrısı MHP içerisinde de büyük rahatsızlık yarattı. MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "Umut hakkı" tanımını, "Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmektedir" şeklinde savunmasına rağmen, bu açıklama partilileri ikna etmeye yetmedi.

Birçok ülkücü, Bahçeli'nin sözleri sonrası e-Devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini sonlandırdıklarını duyurdu. MHP'nin kuruluş amacından koptuğunu ve değerlerini kaybettiğini ifade eden vatandaşlar, üyelik iptallerini sosyal medyada paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.