Öcalan Tartışması Büyüyor! Cem Küçük: 'Bu Cumhur İttifakı’na Oy Kaybettirir

MHP lideri Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili tecritin kaldırılması çağrısına bir tepki de AKP’li gazeteci Cem Küçük'ten geldi. Küçük, Bahçeli’nin bu çıkışının Cumhur İttifakı’na ciddi oy kaybettireceğini savundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarının kaldırılması ve Meclis’te konuşma yapması yönündeki çağrısı, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Bahçeli’nin bu sözlerine birçok kesimden tepki gelirken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük de bu çağrıya sert bir dille karşı çıktı.

CEM KÜÇÜK: "TÜRK HALKI BUNU KABUL ETMEZ"

Cem Küçük, Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin kaleme aldığı yazısında, Öcalan'ın Meclis’e gelmesini ve terörün bittiğini açıklamasını doğru bulmadığını ifade etti. Küçük, "40 bin kişinin katili, adı ‘bebek katili’ olarak anılan bir teröristin Meclis'e gelip konuşması, Türk halkı tarafından asla kabul edilmez. Böyle bir hamle, Cumhur İttifakı'na ciddi oy kaybettirir ve ilk seçimlerde ters tepebilir" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI’NA CİDDİ OY KAYBI YAŞATIR"

Küçük, Bahçeli’nin bu çıkışının Cumhur İttifakı’na zarar verebileceği uyarısında bulundu. Özellikle milliyetçi kesimde ciddi bir tepki doğabileceğini belirten Küçük, "Bu tür söylemler, özellikle MHP tabanında büyük rahatsızlık yaratır ve seçimlerde ittifakın oy kaybetmesine neden olur" diye ekledi.

BAHÇELİ: "TECRİT KALDIRILSIN, ÖCALAN MECLİS'TE KONUŞSUN"

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarının kaldırılması gerektiğini savunarak, "Terörist başı gelsin, DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini açıklasın ve umut hakkının kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız" demişti. Bu açıklama, MHP'nin tabanında da büyük bir tepkiye yol açtı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİYOR: MHP’DEN İSTİFALAR BAŞLADI

Bahçeli’nin bu açıklaması sonrası birçok MHP’li üye, partiden istifa etti. Sosyal medya platformlarında, parti üyeliklerini sonlandırdıklarına dair ekran görüntüleri paylaşan vatandaşlar, MHP’nin kuruluş ideolojisinden uzaklaştığını ve değerlerini kaybettiğini savundu. Bu tepkiler, Bahçeli’nin çıkışının MHP tabanında nasıl bir etki yarattığını gözler önüne seriyor.

CEM KÜÇÜK: "ERDOĞAN’A YENİ BİR DÖNEM AÇILIR"

Küçük, ayrıca Öcalan’ın tecridinin kaldırılması ve Meclis’e gelmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir dönem açabileceğini öne sürdü. "DEM Parti’nin Öcalan’ın desteğiyle Erdoğan’a bir dönem daha yeşil ışık yakacağı" yönündeki yorumlarıyla, bu sürecin iktidar üzerinde nasıl bir etki yaratacağını tartışmaya açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.